Seg flunsa, men vår ändå..

Inlagt av lasse mån, 05/22/2023 - 08:41

Flunsan jag skrev om i förra inlägget var seg. (Gissar på Covid utifrån symptomen). Feber i 3-4 dagar fram o tillbaka, rosslig i halsen, men ej ont i halsen (i mitt fall). Hosta som kom och som höll i sig fram till häromdagen. Kasper har hunnit igenom del 3 av lydnadskursen. Mycket går bra. Apportering är hans akilleshäl. Inte så motiverad för det. Det verkar som att de hundar som har lätt för apportering har svårare för fotgående, fjärrdirigering och annat så vi har alla våra utmaningar på kursen. 

Sjösättning ,städning influensa

Inlagt av lasse mån, 04/24/2023 - 08:41

Aj och Öhh... Lite känslan i kroppen när jag vaknar på måndagen efter en slitig helg. Lördagen startades med 2h motorsågning för att hjälpa till att städa upp på ungarnas cykelbana i kvarteret. Därefter bar det iväg för att hämta båten från vinterförvaring och efter en heroisk insats av Hanna så blev båten skinande ren igen. Passade även på att sjösätta båten efteråt.  Började känna av lite hosta på lördagkvällen och troligen även lite feber. Vaknade upp på söndagen och var svag. Dock hade jag lovat att tvätta M:s bil så det fick bli uppgiften för dagen typ. 

Nu då...?

Inlagt av lasse ons, 04/05/2023 - 07:52

Så var det april. Vi har haft ganska bra väder den senaste veckan, men idag ska det visst komma lite snö igen. Jag har börjat gå lite längre eftermiddagspromenader med Kasper nu när det är ljusare ute, Häromdagen såg vi att hjortarna tappat hornen och på kvällen gick vi förbi ett ställe där de brukar gömma sig och plötsligt såg jag ett horn som låg "kastat". Det vägde några kilo. Kasper var lite försiktig först, men efter en stund var han tydlig med att han ville ha det. Jag tog hem det och valdu ut en avstickare från hornet som jag tog bort med vinkelslipen.

Våren kommer i år igen

Inlagt av lasse sön, 03/19/2023 - 16:38

Redan nu i mitten av mars ser man tydligt hur solen börjar generera mer el i panelerna. Eftersom jag fortfarande är inne på mitt första år med solpaneler så är det lite extra intressant och se hur det blir. I förra inlägget hade batteriet gått sönder efter en uppdatering. Jag var inne på rätt linje när jag tänkte att det fanns ett minneskort på styrenheten till batteriet. Jag kunde dock inte få igång batteriet så att jag kunde ladda ned annan kod på kortet.

Lång uppdatering och lite automatik

Inlagt av lasse ons, 01/25/2023 - 19:45

Tänkte idag att jag helt kort skulle sammanfatta här vilka automationer och smarta saker jag gör med min hemautomatiseringslösning. Det var för ett antal timmar sedan. Först behövde drupal (den webmotorn jag använder till den här sidan) uppdateras. När den var uppdaterad så slutade editorn som jag använder här att fungera. Det var en lite större uppdatering jag gjorde så tanken låg och gnagde om att jag kanske behöver uppdatera andra saker på den NAS där allt ligger installerat. Hittade uppdateringar till NAS och startade uppdateringen.

Januari 2023 är inte lysande..

Inlagt av lasse tis, 01/10/2023 - 08:28

En grå januarivardag där regn o snö kombineras så att morgonen kan vara ljus av snö, medan eftermiddagen är grå, blöt och mörk.  Trist väder helt enkelt, men som vanligt så kommer tiden gå fort och snart är både januari och februari förbi oss och det tråkiga vädret är glömt. 

Då i vårt mörka hus..

Inlagt av lasse tors, 12/15/2022 - 17:44

Lucia har passerats och jag har inte sett ett enda luciatåg. Var på restaurang i går och såg tre tjejer gå på Stora Nygatan i gamla stan som hade ljus och linne. De gick i snöovädret och försökte få ljusen att inte slockna. Jag var i stan för att äta julmiddag med SGDF. Blev också avtackad för mina 11 säsonger som ledamot av idrottskommitten samt åren som domare och tournament director inom distriktet,
Nu är det drygt en vecka kvar innan det blir lite julledigt. Ska bli skönt att få slappa hemmavid i några dagar. Inga resor inplanerade än.

 

Höst eller vinter...

Inlagt av lasse lör, 11/19/2022 - 13:27

Mitten av november. I dagarna började det singla ned snöflingor efter den väldigt varma hösten vi haft hittills. I eftermiddag väntas det komma snö på riktigt och det fortsätter snöa i morgon och på måndag. Därefter försvinner det säkert igen. Jag satt och räknade ut vad mitt elpris hade blivit om jag valt timbaserad kostnad istället för rörligt månadspris. För oktober så var det ganska lika. Det skiljde på 1 öre per kWh. För september däremot så skiljde det lite mer än en krona till timfaktureringens fördel. Vi hoppade på ett timbaserat avtal nu med nuvarande leverantör.